Programok

2017.06.27 Flashmob Köröm – Girincs – Kiscsécs

2017.06.27-én rögtönzött flashmobokkal hívtuk fel Köröm – Girincs – Kiscsécs lakóinak figyelmét az emberi értékekre a rögtönzött előadásokba bevontuk a helyi lakosokat is előadások végén meghívtuk a résztvevőket egy közös étkezésre.
A program keretein belül heti két-három alkalommal foglalkozásokat tartunk 26 fiatal számára színház, film, önkéntesség elősegítése a kultúra eszköztárával.
Riportok és egy összegző dokumentumfilm készül a településekről, a missziókról, s annak képviselőiről és az üzenetek fontosságáról.

2017.06.19 - Workshop

2017.06.19-én Körömközségben a plébánia udvarán került sor a workshop megrendezésére ahol bemutattuk három éves programunkat és a program fontosságát.
Színházi előadásunk is arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos odafigyelni egymásra segíteni egymáson és így önmagunkon is.
A jelenlevőket meghívtuk egy közös ebédre.
Majd mindenki elmondhatta saját gondolatait észrevételeit.

2017.06.15 - Író-olvasó találkozó - Köröm – Girincs – Kiscsécs

Három településen egy napon szerveztük meg író-olvasó találkozónkat.
Pályázatunk szerint meghívott vendégeink Nagy Gusztáv, költő műfordító, Fecske Csaba József Attila díjas költő Szegedi Dezső Jászai Mari-díjas színművész voltak.
Mindhárom településen versíró és versmondó pályázatot-versenyt hirdettünk melyre nagy volt az érdeklődés.
Nyertesek könyvjutalomban részesültek! Nevezetesen József Attila összes, Székely János püspök atya Cigány népismeret, és Horváth Gyula megjelent új kötete Háború címmel.

2017.05.06 - Boldog Ceferinóra emlékeztünk Girincsen szent misével, kulturális programokkal

A képzőművészeti kiállítás záró napja
Egy hónapon át tartó képzőművészeti kiállításnak két héten át Körömtelepülésen a polgármesteri hivatal, és a IV.Béla Körömi általános iskola adott othont majd újabb két hétig a Girincsi plébánia.
2017.05.06-án Girincsi templom és a plébánia adott otthon rendezvényünknek.
Szent misével kezdődött programunk a Girincsi templomban és folytatódott a plébánián a kulturális programokkal képzőművészeti kiállítás zárása.