2017.04.08 - Roma Kultúra Világnapja Köröm községben

„A Hit és a Kultúra összeköt!”

2017.04.08-án a Roma Kultúra világnapja alkalmából kulturális programot szerveztünk Köröm községben. Elemei képzőművészeti kiállítás neves roma származású képzőművészek alkotásaiból. A kiállítás egy hónapon át tartott kéthétig Körömközség polgármesteri hivatalában Ferkovics József „Idolok”és további 11 képzőművész összesen 100 alkotása a községben működő Körömi IV. Béla Általános Iskolában, s majd átköltözött a Girincsi plébániára ahol további két héten át csodálhatta a tisztelt nagyérdemű közönség az alkotásokat. Tánc, zene, és színház.
Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes, és Dr Székely János Püspök atya is.
Program: 10:00 képzőművészeti kiállítás megnyitója cigányzenekar kíséretében a polgármesteri hivatalban, az iskolában pedig a Szendrőládi Cursillo kórus egyházi énekekkel színezte a kiállítást.
Ezek után a Sajó parton vízre bocsátottuk a szeretet virágait - koszorúit. Ez követően kezdődtek a színpadi produkciók táncosok, énekesek, zenekarok Szlovákiából is érkeztek , - Csoltóról -, a sztárvendég Gáspár László volt. Megmozdult a község és a környező települések is.

Téma: